Jouw cv ben jij

In mijn begeleidingstrajecten besteed ik veel aandacht aan het opstellen van een CV. Ik heb gemerkt dat een goed CV als vanzelf kansen op werk met zich meebrengt. Jouw CV is echt een weerspiegeling van wie je bent en dat is een belangrijk aspect. Daarom verdient het maken van je CV een prominente plek. In mijn aanpak beginnen we met het identificeren van je kernwaarden. Dit zijn de essentiële principes die voor jou van groot belang zijn en waar je voor staat. Mijn eigen kernwaarden - openheid, eerlijkheid en samenwerking - helpen mij bij het maken van keuzes en bepalen hoe ik dingen wil aanpakken.
Het vormt de basis om te ontdekken wat jouw talenten zijn. In mijn trajecten zeg ik vaak, voor het zoeken naar werk, doorlopen we de ‘hele boom’. Soms hebben de 'wortels' extra aandacht nodig, en dan geven we die. Vervolgens gaan we verder naar de 'stam', die staat voor je talenten, opleidingen, vaardigheden en ervaringen. Met al deze informatie stel je je persoonlijk profiel op, waarin je jouw kern en kerntalenten beschrijft. Ik help je om dit profiel zo te formuleren dat het de nieuwsgierigheid van een werkgever wekt. Een goede foto maakt je CV compleet.
Door hier de tijd voor te nemen, wordt je CV steeds meer een weerspiegeling van jou als persoon. Ik zie hoe dit bijdraagt aan je zelfvertrouwen, wat zich vervolgens uit in sollicitatiegesprekken en de kans op het verkrijgen van de baan vergroot. Het helpt je ook om een afwijzing beter te kunnen verwerken. Want als hr adviseur heb ik vaker sollicitanten moeten teleurstellen dan ik de baan heb aangeboden.

Previous
Previous

Een model voor je laten werken

Next
Next

De bal onder water houden